top of page

Letné pracovné príležitosti: Sezónne práce na Slovensku

Leto je obdobie, kedy mnoho ľudí vyhľadáva spôsoby, ako si privyrobiť, získať nové skúsenosti alebo jednoducho stráviť čas produktívne. Slovensko ponúka množstvo príležitostí na sezónne práce, ktoré sú ideálne pre študentov, cestovateľov, ale aj pre tých, ktorí hľadajú dočasné zamestnanie. Tu je prehľad najobľúbenejších sezónnych prác na leto na Slovensku.


Práca na Festivale


Letné festivaly sú neodmysliteľnou súčasťou slovenského kultúrneho kalendára. Organizátori často hľadajú pomocníkov na rôzne úlohy, ako je obsluha stánkov, predaj lístkov, security, údržba areálu či zabezpečovanie poriadku. Práca na festivale je nielen skvelým spôsobom, ako si zarobiť, ale aj možnosťou zažiť skvelú atmosféru a spoznať nových ľudí.


Zber ovocia a zeleniny


Farmy po celom Slovensku počas leta hľadajú pracovníkov na zber ovocia a zeleniny. Táto práca je fyzicky náročná, ale odmenou je často možnosť pracovať na čerstvom vzduchu a v príjemnom prostredí. Populárne sú najmä zbery jahôd, malín, čerešní a rôznych druhov zeleniny.


Plavčíci a animátori v aquaparkoch


Aquaparky a kúpaliská sú počas leta veľmi vyhľadávané. Plavčíci a animátori majú na starosti bezpečnosť návštevníkov a zábavu pre deti i dospelých. Táto práca je ideálna pre tých, ktorí majú radi vodu, sú zodpovední a majú dobré komunikačné schopnosti. Predpokladom je často aj absolvovanie kurzu prvej pomoci.


Práca v reštauráciách a kaviarňach


S príchodom turistov a zvýšeným záujmom o vonkajšie sedenie v reštauráciách a kaviarňach stúpa aj dopyt po sezónnych pracovníkoch v gastronómii. Čašníci, barmani, kuchári a pomocníci v kuchyni sú počas leta veľmi žiadaní. Táto práca je vhodná pre tých, ktorí sú flexibilní, rýchlo sa učia a radi pracujú v dynamickom prostredí.


Práca na turistických atrakciách


Hrady, zámky, múzeá a ďalšie turistické atrakcie na Slovensku tiež zvyšujú počet svojich zamestnancov počas letnej sezóny. Práca v takýchto zariadeniach môže zahŕňať úlohy ako sprievodca, predaj suvenírov, údržba areálu či organizovanie kultúrnych podujatí. Táto práca je ideálna pre milovníkov histórie a kultúry.


Inštruktori športových aktivít


Ak máte skúsenosti so športom a radi učíte iných, môžete sa uplatniť ako inštruktor športových aktivít. Kurzy plávania, jogy, fitness, ale aj adrenalínové športy ako rafting či lezenie sú počas leta veľmi populárne. Táto práca je vhodná pre tých, ktorí majú dobrú fyzickú kondíciu a vedia motivovať ostatných.


Práca vo fabrike alebo na závode


Mnohé fabriky a výrobné závody na Slovensku počas leta hľadajú sezónnych pracovníkov na výpomoc pri zvýšenom objeme výroby. Táto práca môže zahŕňať rôzne úlohy, od balenia výrobkov, cez montážne práce až po obsluhu strojov. Práca vo fabrike je často fyzicky náročná, ale môže ponúkať stabilné pracovné hodiny a atraktívne finančné ohodnotenie. Je vhodná pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivý zdroj príjmu a nemajú problém pracovať v rýchlom tempe.


Sezónne práce na Slovensku počas leta ponúkajú širokú škálu príležitostí, ktoré môžu byť nielen zdrojom príjmu, ale aj cennými skúsenosťami a zábavou. Nezáleží na tom, či ste študent, cestovateľ alebo jednoducho hľadáte dočasnú prácu – určite si nájdete niečo, čo vám bude vyhovovať.


Letné sezónne práce sú skvelým spôsobom, ako stráviť leto produktívne a získať nové zážitky. Kde si takú prácu na leto hľadať? Pozrite si napríklad naše voľné pracovné pozície:





bottom of page